21 april 2018
10:00

IF Stjärnan

Referat: Timmernabbens IF - IF Stjärnan

Tyvärr slutade gårdagens premiär med en 3-2 förlust mot Stjärnan. En jämn match som Stjärnan dorg längsta strået i och fick tyvärr ta med sig alla 3 poängen hem till P-vik.
Vi får en smakstart i matchen och tar ledningen redan i andra minuten genom Axel Jarvisson. Hampus hittar Mackan med en finfin djupledspass mellan mittaback och ytterback. Mackan är först på den, rundar målis men kommer ur vinkel och ner till kortlinjen, spelar inåt och där kommer Axel på bortre och trycker in 1-0 i tom bur. Kanonstart på matchen! Första 10 är nog lite plus för Stjärnan, framförallt för att vi drar på oss en hel del frisparkar mot oss. Efter det tycker jag vi kommer in i det mer och gör en bra halvlek. Vi sätter press på deras backlinje och dem får problem när vi gör detta. Vi vinner boll eller får med oss inkast och vi har en del hyfsade lägen att utöka ledningen, bl.a ett par hörnor som är nära att gå våran väg. Stjärnan är inte ofarliga, försöker oftast kommar runt på sin vänsterkant eller hitta in bakom vår backlinje och de har också en del hyfsade lägen att kvittera. Efter ca 30 min kommer kvitteringen, boll bakom backlinjen och deras fwd är först och rullar in 1-1. Vi fortsätter jobba på och vi får också utdelning precis innan pausvilan. August får boll utanför straffområdet. Driver framåt och passerar Stjärnanspelare på löpande band. Till slut tror man nästan att han kommit ur det fina avslutningsläget men August vet var målet är och trycker in 2-1 som vi har med oss in i paus.
Andra halvlek är inte bra från vår sida. Framför allt sista halvan av den halvleken får Stjärnan mer att säga till om. De kvitterar på straff, eller rättare sagt på sin andra straff. Micke räddar första men tydligen har linjemannnen sett något som varken huvuddomare eller någon av spelarna i något lag ser!! Micke har enligt linjemannen gått för tidigt och det innebär varning för Micke och ny chans från straffpunkten. På andra straffen blir det mål och det är kvitterat. Tyvärr får vi det tyngre efter det. Stjärnan tar över litegrann och vi får jobba hårt i försvarsspelet. Vi orkar inte fylla på riktigt när vi själva går till anfall och anfallen blir kortare än vad vi vill. Vi fortsätter dock att göra det jobbigt för deras backlinje när vi får dem felvända och skapar en del hörnor som är farliga och är ytterst nära att få utdelning på dem. Stjärnan tar ledningen när det är ca 10 min kvar på en boll mellan våra mittbackar och ensam med Micke gör han 3-2. Vi försöker hitta på något sista 10 men vi får ingen utdelning utan matchen slutar 3-2 till Stjärnan. Sett till hela matchen kunde den enligt mig slutat hur som helst och denna gång var det Stjärnans tur att fira. Vi gör en bra första halvlek där jag tycker vi är lite bättre än Stjärnan, medan dem är bättre än oss i andra framförallt efter straffkvitteringen. Trots förlusten är jag oerhört nöjd med den inställning som vi visar upp. Vi sliter hårt och försöker verkligen ända in i det sista. Spelmässigt kom vi inte upp i den nivå jag vet att vi kan prestera. Vi lämnar detta bakom oss, slickar såren och tar nya tag i veckan som kommer. På fredag är det ny match, derby igen, denna gång borta mot Kåremo. Hoppas vi syns då.